A chanfaina é unha longaniza tradicional desta terra que se fai só con dous días de antelación coas mellores partes do porco, xunto coa carne do Suído ( criada en liberdade no monte), que se prepara tamén na brasa e uns ovos da zona, temos un prato único.
A finais de xullo, aos pés da serra do Suído, una
auténtica festa gastrónomica de exaltación de produtos autóctonos de moitisima calidade.
Unha carne de gran calidade, do gando criado na serra do Suido, unhas longanizas feitas en só dous días coas mellores carnes de porcos criados na zona, todo isto acompañado duns ovos tamén da zona, crean un plato exquisito e contundente típico desta terra.
Para rematar, como non podía ser de outra forma, unha gran variedade de postres caseiros surtidos.
Unha experiencia que hai que vivir en persoa e só en Fornelos de Montes.
ao longo do día, varias actividades como concertos, exhibicións, actuacións… levannos ata a berbena da noite, que porá o colofón final a esta festa
Data: terceiro domingo de xullo
Lugar: en Fornelos de Montes, detrás do multiusos