Festa da chanfaina e da carne do Suído

Contacto

986 76 84 09

Sede electrónica

Tramitación en liña

A chanfaina é unha longaniza tradicional desta terra que se fai só con dous días de antelación coas mellores partes do porco,   xunto coa carne do Suído ( criada en  liberdade no monte), que se prepara tamén na brasa e uns  ovos da zona, temos un prato único.

A finais de xullo, aos pés da serra do Suído, una
auténtica festa gastrónomica de exaltación de produtos autóctonos de moitisima calidade.

Unha carne de gran calidade, do gando criado na serra do Suido, unhas longanizas feitas en só dous días coas mellores carnes de porcos criados na zona, todo isto acompañado duns ovos tamén da zona, crean un plato exquisito e contundente típico desta terra.

Para rematar, como non podía ser de outra forma, unha gran variedade de postres caseiros surtidos.

Unha experiencia que hai que vivir en persoa  e só en Fornelos de Montes.

ao longo do día, varias actividades como concertos, exhibicións, actuacións… levannos ata a berbena da noite, que porá o colofón final a esta festa

Data: terceiro domingo de xullo
Lugar: en Fornelos de Montes, detrás do multiusos

 

Este sitio web emprega cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando o seu consentemento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, pinche o enlace para maior información. // Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies